La Garrique d'Aureillac

                                             Vin de Pays Duché d'Uzès

                                            Rød

Drue-sammensætning : 80% Syrah, 15% Grenache, 5% Carignan

Vinstokkenes gennemsnitlige alder : 17 år

Jordbundsforhold : skrånende kridt- og kalkholdig mergel

Udbytte : 40 hektoliter pr hektar

Høst : maskinhøstet, dog ikke Carignan’en som er håndplukket

Vinifikation : mosten fra Syrah og Grenache gæres i 30 dage i ståltanke ved en temperatur mellem 22 og 26 grader. Traditionel

vinifikation med Remontage, dvs. at man pumper mosten over druerne (”hatten” som ligger øverst) for at udtrække den maksimale

farve og smag. Man skubber desuden ”hatten” ned i mosten et par gange om dagen. Carignan’en gæres i 15 dage på ”Macération

Carbonique” metoden,  hvor man fylder hele drueklaser med stilk i kulsyrefyldte tanke. Der vil nu ske en naturlig gæring inde i

den enkelte drue. Den gærende most vil trække farven ud af skindet indefra. Når gæringen når et vist punkt, sprænges druen og

mosten siver fra.

Lagring : Syrah og Grenache lagres i 12 måneder på egetræsfade. Carignan’en lagres i 12 måneder på 500 litres egetræsfade.

Servering : ved 15-18 grader

Produktion : ca 20.000 flasker årligt

På toppen : 2 til 6 år efter høsten

© COPYRIGHT 2005 ALL RIGHTS RESERVED ob-vinimport.dk